Centrul din Vadul lui Vodă

Condițiile de trai

Pentru fiecare copil centrul oferă suficient spațiu pentru un trai confortabil: un pat personal, spațiu special amenajat pentru lucrul de acasă, un loc de masă. De asemenea, centrul dispune de o sală de jocuri spațioasă special amenajată, în care copiii pot petrece timpul liber împreună; un atelier, în care își pot dezvolta talentele lor, o sufragerie confortabilă, precum și un loc de joacă amenajat corespunzător.

Hrana

O alimentație corectă și echilibrată este unul din factorii cei importanți, care influențează sănătatea fizică și dezvoltarea copiilor. Bucătarii înalt calificați și grijulii pregătesc pentru copiii noștri cele mai variate bucate, asemenea de acasă.

Ajutorul medical

Modul de viață pe care copiii l-au dus mai devreme, se răsfrânge în mod negativ asupra sănătății lor. Din această cauză lucrătorul nostru medical, acordă o atenție deosebită dezvoltării lor fizice regulat și la timp sânt examinați copiii în instituțiile medicale, monitorizându-se programul de vaccinare.

Educația

Managerul educațional lucrează la integrarea elevilor noștri în procesul de învățământ, ajutându-le să ajungă nivelul colegilor lor, pentru a umple lacunele din cunoștințe. Pentru a obține rezultate pozitive și a consolida cunoștințele, colaboratorii conlucrează cu profesorii și administrația școlilor, în care studiază elevii noștri.

Ajutorul psihologic

Majoritatea tinerilor din centrul nostru au nevoie de reabilitare psihologică. Psihologul nostru pregătește planuri individuale pentru fiecare copil și zilnic îl pune în aplicare, uneori realizează și traininguri colective, acesta ținând cont de personalitatea și vârsta copiilor.

Asistența socială și juridică

Asistentul social lucrează în strânsă colaborare cu personalul administrațiilor raionale și orășenești, cu eforturi comune pentru a restabili situația personală a fiecărui copil. Asistentul social este în căutare permanentă de modalități de a integra copilul în familia sa biologică, din acest motiv comunică constant cu părinții și familia acestora, care de obicei sunt foarte greu de găsit.

Timpul liber

Aici este inclusă varietate de excursii destinate explorării obiectivelor turistice din țara noastră, copiii merg la teatru, concerte, circ și multe altele. Locul de amplasare a centrului nostru le permite să facă plimbări pe marul râului Nistru. De asemenea, copiii învață să facă diverse lucruri manuale, precum și învăț diferite abilitățile de viață. Unii participă la secții de fotbal, dans, desen etc.