Istoric

   Visul a luat fiinţă într-o seară în 1999 când, întorcându-se acasă după o lungă zi de lucru, Tatiana Vorona a observat un grup de copii scotocind prin gunoiul de lângă un market din apropiere, pentru a găsi hrană. Mişcată de compasiune, Tatiana şi-a deschis casa pentru acei copii, oferindu-le mâncare caldă şi posibilitatea de a face duş. "La început era cu adevărat dificil," mărturiseşte Vorona.

   "Copiii erau foarte prudenţi cu noi". Cu timpul, totuşi, ei au început să-şi deschidă inimile faţă de Tatiana şi soţul ei Igor. "În curând am aflat că toţi nu aveau casă, câţiva din ei locuiau în subsoluri abandonate, lifturi, şi unii chiar în cripte vechi de la cimitire." Familia Vorona a hotărât că ceva  trebuia de făcut.

        Ei au organizat un mic adăpost, care asigura nevoile principale ale copiilor - cel mai important, o mâncare caldă. La început era cu adevărat dificil. Timp de un an întreg ei s-au luptat ca să asigure destulă hrană, îmbrăcăminte şi medicamente. Mulţi copii de asemenea sufereau din cauza diverselor probleme psihologice şi de sănătate.

    Preocupaţi de nevoile urgente ale copiilor, Tatiana şi Igor s-au apropiat de directorul ADRA Moldova din ţară. Cu susţinerea ADRA International şi ADRA Suedia, ei au organizat oficial proiectul "Copiii străzii". La început, ADRA Moldova a stabilit Centrul de copii într-o grădiniţă din capitala oraşului, acordată de autoritatea municipală fără plată pentru arendă. Preocupaţi de nevoile urgente ale copiilor, Tatiana şi Igor s-au apropiat de directorul ADRA Moldova din ţară. Cu susţinerea ADRA International şi ADRA Suedia, ei au organizat oficial proiectul "Copiii străzii". La început, ADRA Moldova a stabilit Centrul de copii într-o grădiniţă din capitala oraşului, acordată de autoritatea municipală fără plată pentru arendă.

    Fondul proiectului a asigurat noul Centru cu cărţi, mobilă, jocuri, precum şi alte necesităţi. Au fost angajaţi specialişti pentru a suplimenta nevoile fizice şi psihologice ale copiilor. Lucrurile cu adevărat mergeau bine.

Cu toate acestea, sediul "nou" al Centrului în curând s-a dovedit a fi problematic. Sistemul de încălzire nu lucra bine şi clădirea era foarte veche, cu probleme de structură şi un acoperiş care picura. Cu toate că clădirea a fost reparată, problemele au reapărut repede.

În primăvara anului 2006 sponsorii locali privaţi au binevoit să sponsorizeze construcţia unui nou Centru de reabilitare pentru copii. Aceşti oameni de afaceri au procurat pământ lângă un râuleţ din zona rurală Vadul-lui-Vodă, un oraş situat în zona de odihnă, la aproximativ 25 km de Chişinău.

Lucrările de construcţie s-au derulat repede, şi Centrul, completat cu un teren de joacă şi un acvariu în camera de joacă, le-a zis bun venit acasă copiilor în noiembrie 2006.