Copil fericit la el acasă

Familia este contextul în care individul evoluează. Familia poate fi un izvor nesecat de bucurie, armonie, împlinire, dar și de suferință. Adesea consecințele unui mediu familial nesănătos pot fi reflectate în starea de sănătăte psihică și somatică a copilului cât și al membrilor întregii familii.

În cadrul proiectului “Speranță pentru copiii din familii vulnerabile din Vadul lui Vodă” Psihoterapia de familie se adresează întregului sistem familial. Succesul terapiei este favorizat de cooperarea celor implicați, de dorința de schimbare, de asumarea responsabilității membrilor de a lucra în cadrul ședințelor de terapie cât și în afara lor.

Scopul psihoterapiei de familie este de dezamorsare a situației de criză, de reechilibrare și optimizare a rolurilor din cadrul unei familii, de îmbunățățire a interacțiunilor dintre membrii săi, de generare a înțelegerii dinamicii familiale, de rezolvare a problemelor concrete cu care aceștia se confruntă. Psihoterapia facilitează echilibrul familiei aflate în impas prin identificarea și înlocuirea convingerilor disfuncționale despre viața de familie, prin modificări în sfera comportamentală, dezvoltarea deprinderilor de comunicare și a strategiilor de rezolvare de probleme.

În cadrul proiectului “Speranță pentru copiii din familii vulnerabile din Vadul lui Vodă” noi lucrăm cu familii care au nevoie de suportul și de consiliere psihologică. Fiecare caz este abordat în mod individual și se lucrează spre soluționarea problemei.

Proiectul este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).