Cine suntem noi?
misiunea noastră
Centrul de plasament temporar pentru copii „Curcubeul Speranței” contribuie la schimbările pozitive din viața copiilor aflați în dificultăți prin reabilitarea și reintegrarea acestora în societate.

ISTORIA NOASTRĂ
Visul creării unui centru pentru copii s-a născut într-o seară tulbure din 1999, când s-a întors acasă după o zi grea de muncă, Tatiana Vorona, rezidentă în Chișinău, a observat un grup de copii care scotoceau într-un coș de gunoi, căutând mâncare. Mișcată de suferința copiilor nefericiți, femeia i-a dus acasă să mănânce după pofta lor și să facă un duș fierbinte. „La început a fost foarte greu – recunosc Tatiana și soțul ei Igor.” Copiii erau foarte îndepărtați de noi, dar în timp au câștigat încredere în noi, încredințându-ne chiar și secretele lor. Am aflat că unii dintre ei locuiesc în subsoluri abandonate, în scările blocurilor, iar vara se formează uneori pe criptele din cimitir.
„Familia Vorona a decis să intervină cumva urgent. Au organizat un mic adăpost și pe tot parcursul anului au asigurat nevoile de bază ale copiilor: alimente, îmbrăcăminte și medicamente. Igor și Tatiana au înțeles că acești copii au nevoie de autorul unor specialiști precum un psiholog, asistent social și profesor. Motivată de acțiunile întreprinse, această familie prietenoasă a cerut ajutor de la ADRA (Agenția de Dezvoltare și Ajutor Adventist). Cu autorul ADRA Moldova a fost creat proiectul „Copii de stradă”: Un mic centru pentru copii, pentru care Municipalitatea Chișinău a oferit spațiu într-o grădiniță. Fondul proiectului ne oferă mobilier, cărți, jucători și alte elemente esențiale. Experții au fost invitați să ajute cu nevoile fizice, psihologice, morale și spirituale ale copiilor. că toate lucrurile mergeau bine și viziunea creării unui centru pentru copii se împlinește, dar … Deoarece clădirea grădiniței era veche, au apărut alte probleme: dis sistemul defect nu funcționa bine, acoperișul scurgea. Apoi s-a întâmplat un miracol.
Familia lui Nicolae și Angela Visnea a arătat un gest de bunătate, acoperind toate cheltuielile pentru construirea noului Centru de reabilitare pentru copii. În primăvara anului 2006, au achiziționat un teren într-un mic oraș pitoresc de pe malul râului Nistru. Lucrările de construcție mergeau foarte repede și deja în noiembrie 2006, Centrul pentru copii aștepta oaspeții. Sunt copii de vârstă școlară, începând de la 7 ani până la 18 ani. Centrul are o capacitate de 25 de copii. Timp de un an, peste 35 de adolescenți își găsesc adăpost sub acoperișul centrului nostru. În medie, un copil se află în centrul nostru de la o jumătate de an la un an și, de îndată ce este posibil să-l înapoieze familiei părintești, plasament sub tutelă sau adopție, personalul centrului depune toate eforturile pentru a atinge aceste obiective.
Copiii au dreptul de a fi copii și valorile noastre sunt aliniate cu oricine crede exact asta. Ceea ce știm este că nu ne putem atinge obiectivele fără ajutorul extraordinar al unor oameni, afaceri și organizații extraordinare și dorim să vorbim cu oricine dorește.